Spravodlivosť = harmónia

Spravodlivosť je odrazom rovnováhy a harmónie. Zmenám, resp. znovunastolení rovnováhy nutne musí predchádzať odhrnutie závoja ilúzií a klamstiev, po ktorých nastáva generálne upratovanie, zbavenie sa akýchkoľvek zbytočností. Treba sa zbaviť všetkého, v čom a kde absentuje harmónia a rovnováha. V čistej, jasnej a jednoduchej, prehľadnej línii predsa nie je možné prehliadnuť sebaklam a tolerovať akúkoľvek ilúziu.

Harmóniu dokáže vytvoriť iba vyrovnaná bytosť, reagujúca na inšpiratívne podnety, výsledkom čoho je originálna tvorivosť, ktorá je jednoznačná, v podstate jednoduchá a krásna. Konečným výsledkom tejto originálnej tvorivosti je nastolenie rovnováhy, vnútornej sily a  pokoja.

Image result for príroda

Dôležitým zdrojom nových síl, nápadov a inšpirácie môže byť/býva, resp. jednoducho je príroda 🙂

Naladením sa na vibrácie prírody cítime, že jej krása nie je iba inšpiratívna, ale hlboko uzdravujúca a nalaďujúca. Príroda nám pomáha znovunastoliť stav najvyššieho pochopenia, vnútorného mieru a priamo napĺňa naše vnútro svetlom.

A následne máme možnosť odhaliť, že krásu prírody sme schopní precítiť v rozmedzí našej vlastnej miery schopností prijať do svojho vnútra i jej svetlo…

Pridaj komentár